Szűrő

2017-es eredményeink

Narizon Palomas2017.szeptember

Csapatunk idén sem tétlenkedett – csak beszámolni mulasztottunk el.

2016 augusztusában Spanyolországban, bejártuk Cantabria barlangjait (jópáran már nem is először) valamint a Pireneusokban kirándultunk, kanyonoztunk. A túrán készült képeket itt megnézhetitek.

2014-15-ös eredményeinket bemutató jelentésünkért a Cholnoky-pályzaton I.díjat kaptunk.

A Csévi-szirtek kutatása folytatódott. Habár nagy áttörést idén (eddig) nem értünk el, a sok-sok kis eredményt összegezve azért nem állunk rosszul.

Az Ariadne-rendszer jelentős része eddig nem volt felmérve. A Vacska-beli nagy felfedezések óta küzdünk ezzel a lemaradással, a poligon azóta nem tudja utolérni a feltárásokat. Az utóbbi hónapokban több, mint 3km-t poligonoztunk, most csupán a Vacskában maradt egy kevés felméretlen járat.

A legígéretesebb kutatásaink az Indikációs-barlangban folynak, ehhez azonban előbb (újra) le kellett zárni a barlangot és ki kellett tágítani a kutatási helyekre vezető utakat. Több ponton, összesen 400m új járatot tártunk fel, a barlang hossza most 1200m.

Az Ariadne-rendszer hossza elérte a 16km-t. Ez egyrészt a Leány- és Legény-barlangban történt több kisebb feltárás eredménye, másrészt  poligonozáskor a járatok hosszabbnak bizonyultak korábban becsült méretüknél.

A Csévi-szirtek barlangjainak jelenlegi  hosszúsága összesen 20.5km.

Pin It

A Barangoló beszámolója a 60. Barlangnapról

Pin It

Ricsi 40

Ricsi 40Bármily hihetetlen, szeptember 23.-án Ricsi 40 éves lett. Ebből az alkalomból születésnapi bulin köszöntöttük csoportvezetőnket. Az összejövetelt Ivett szervezte nagy titokban, ajándékként pedig egy közösen összeállított emlékkönyvvel leptük meg Ricsit.

Ahhoz képest viszont, hogy már majd’ 20 km barlangjárat felfedezésének volt vezetője illetve kulcsfigurája – ehhez képest szemérmetlenül fiatal. Legalább ugyanennyi sikeres, aktív barlangász-évet kívántunk neki, hiszen ígéretes bontási hely van még bőven!

A képre klikkelve megnyílik a galéria.

Ádám Bence

Pin It

Új tagjaink

Tagok 2014 Ariadne Egyesület2014. október 29.

Ismét bővült az Ariadne, mostantól Márton Nikoletta, Mozga Attila, Szabó R. Zoltán és Tóth Alexandra is tagként erősíti a csapatot. Lányok, fiúk - üdv a fedélzeten!

Pin It